Over Tornado 2019-09-25T20:35:46+00:00

 

Missie & Visie

Mensen die (weer) willen werken aan werk te helpen. Tornado streeft ernaar middels flexibiliteit en creativiteit de Nederlandse arbeidsmarkt op een duurzame manier te verbeteren. Ons doel is de meest lastige doelgroepen aan werk te helpen. Al bijna 20 jaar laten wij uitzonderlijke resultaten zien en bieden wij de samenleving en stakeholders een ongekende meerwaarde.

 

 

Historie

Met het motto ‘weer willen werken’ zijn we in 1997  begonnen als stichting Tornado, om vervolgens verder te groeien naar Tornado BV. Ondanks het feit dat wij alleen projectmatig werken, zijn wij wel aangesloten bij de NBBU (de brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt). 

Al bijna 21 jaar laat Tornado zien dat het mogelijk is om Nederlandse burgers met een achterstand op de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen. Natuurlijk zijn we er niet alleen voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, maar daar ligt wel onze kracht! Wij juichen dan ook de Social Return paragraaf in de verschillende aanbestedingen vanuit het Rijk of de gemeente toe.

 

Samen aan de Maas

Ontwikkelen en ondersteunen van sociale projecten vanuit de winkeliersvereniging in de omgeving Maasstraat in Amsterdam Zuid. Doel: de sociale cohesie in de buurt verder verbeteren. Wij doen dat op dit moment middels twee projecten:

Project 1: Samenwerking Tornado & Diaconie Lutherse Gemeente Amsterdam met GGZinGeest en ondernemers in de Maasstraat om buurtbewoners met een GGZ achtergrond middels werkervaring/stage meer te betrekken in de buurt.

Project 2: Samenwerking Maasstraat met Stadsdeel Zuid & Zuidwerkt. Middels een pilot starten we met het maken van houten bloembakken (hout uit het Amsterdamse Bos), gemaakt door Zuidwerkt (waar Amsterdammers met een achterstand op de arbeidsmarkt onder begeleiding van een werkmeester vaardigheden opdoen). De winkeliers van de Maasstraat verzorgen de invulling van de bloembakken & het onderhoud zal tevens plaatsvinden door de doelgroep van Zuidwerkt/Stadsdeel.

De bloembakken zijn middels een feestelijke opening op 23 februari 2018 geplaatst.De mogelijkheden worden nu bekeken op een vervolg.

Actuele informatie over Samen aan de Maas is te vinden op de facebookpagina van de Maasstraat: Facebook Maasstraat